Detik2 Kehidupanku
"Azizul temporal life"
By: Azizul Azizul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Thursday, 20-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Penempatan SpINo April 2005

Nie ler tempatnyer
 
 
View all 24 photos...


Monday, 20-Dec-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
North York Moors ~ Keindahan Ciptaan Allah muka bumi "MOORS"

Vroooommm Vrooommmmm Panaskan Enjin...
Konvoi ber8 mula bergerak...
Aiii baru 20 minit dah rehat... Apa nie Nik & Sava
View all 21 photos...
North York Moors(NYM) adalah merupakan salah satu daripada 14 atau 15 Taman Negara (National Park) kat UK. NYM terletak hampir ngan MiddlesBrough, York, ... dibawah daerah/county Yorkshire. Rupenyer Sheffield, York, Leeds, MiddlesBrough, Hull & mungkin Durham tuh bawah county Yorkshire. Besar gak ekkkk... Bestnyer NYM nie rasanya unik sebab ada Moors, Hutan pokok Pain(krismas) dan dekat ngan laut. So kalau nak buat aktiviti tiga2 bentuk alam ada. Kami pergi waktu winter. Memang bukan masa yang terbaik, tetapi sebagai percubaan untuk buat program2 yang seterusnya, Insya-Allah. Maka, gambar2 nie banyak yang berkabus. Kami berbasikal selama sepagi sahaja dari 10 pg rasanya sampai 3 ptg gitu. Mungkin rasa kurang seronok sikit sebab cuaca berkabus, tetapi itulah cuaca terbaik waktu musim sejuk ni. Lagi teruk kalau salji dan hujan sejuk. Betullah kata Abg Rafitdz kalau cuaca berkabus tak sejuk. Kami berbasikal lokasi tengah2 Taman Negara NYM iaitu Rosedale Abbey. Cantik kampung nie. Senyap dan tenang. Cuma nak memikirkan tazkirah ialah:

Waktu berbasikal (nie kali pertama berbasikal gunung /mountain bike (sorry ler aku nie tinggi sangat hemah ngan Bahasa Melayuku )) , kabus banyak sangat. Tak nampak muka bumi MOORS yang indah dan saujana mata memandang. MOORS nie kira macam gih Kedah lihat bendang le. Jadi kita nie INSAN selalu tak nampak kehebatan Allah sebab selalu HATI terhijab ngan kabus. Terasa jugak tak dapat bermesra ngan alam sebab berkabus. Rasa tak puas jugak lah sebenarnya untuk pencinta2 alam ciptaan Allah macam aku ni Ada jugak kami berbasikal melalui genting/puncak yang kiri kanan gaung itu pun tak dapat nampak. Sama ler macam manusia yang hidup setiap masa tak nampak amalan2 buruknya akan menjatuhkannya ke Neraka yang dalam.

Kalau nak maklumat canti pergilah halaman ini. Wassalam

http://www.moors.uk.net/


Saturday, 23-Oct-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Simple jer main bola nie

Haaa mana bola tuh Abg E-Shamsul...
Kejar bola tuh kat Abg Afifi...
Apa nie Wady tak aci ler pegang bola mana ader keeper
View all 11 photos...
Suatu detik pagi 3 Ramadhan...


Monday, 11-Oct-2004 00:00 Email | Share | | Bookmark
Highlander Again

Haa start ke Horseshoe trak cantikkan
Takjub/Magistic Ciptaan yang Maha Suci M
Blur2 sikit
View all 24 photos...
[b][img] Nie detik2 kehidupan ku di Taman Negara Snowdonia UK. Sangat suka buat kembara alam kerana mencabar - mental (bila nak sampai nie, ehhh licin nie tak takut jatuh ke, curamnye), tubuh (esp kaki esp lutut), akal menjadi tenang, ruh bahagia (memandang makhluk2 yang tunduk terpaksa atau sengaja padanya dan tak membuat maksiat, kenapalah aku lalu lereng2 curam nie- tazkirah kematian). Herrrmmm setelah kembara terakhir Jun 2003 di Gunung Kinabalu tertinggi di Malaysia, kini diberi nikmat ke gunung tertinggi di Wales dan England di Taman Negara Snowdonia...


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net